Aurinkoenergiaa hyödyntävät laitteet Oulussa

Aurinkokeräimet ja aurinkopaneelit asennettuina Oulun sekä Lapin läänin alueilla

Aurinkopaneeli on ekologinen ja pitkäaikainen valinta sähköenergian tuottoon. Aurinkokeräin toimii puolestaan erinomaisena lisälämmönlähteenä kiinteistön päälämmitysjärjestelmän rinnalla. Asennamme ja säädämme aurinkoenergiaa hyödyntävät laitteet Oulun ja Lapin läänin alueilla. Aurinkoenergia on luonnon ystävän valinta.

Aurinkopaneeli ja aurinkokeräin voidaan asentaa maahan, katolle tai seinään. Aurinkokeräimen keräämää auringon lämpöenergiaa hyödynnetään erityisesti käyttöveden lämmitykseen sellaisissa kohteissa, joissa käyttöveden tarve on suuri.

Näin aurinkokeräin toimii

Aurinkokeräin on nestekiertoinen tasokeräin, jonka suojapinnan alla on musta absorbaattipinta. Aurinko lämmittää tätä pintaa ja lämpöenergia absorboituu siihen. Keräimessä kiertää pumpun avulla vesi-glykoliseos, joka puolestaan lämpenee. Lämmennyt neste johdetaan lämmönvaihtimen läpi ja se luovuttaa keräämänsä lämpöenergian vesivaraajaan. Vesivaraajan vettä voidaan käyttää edelleen talon vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän ja käyttövesijärjestelmän tarpeisiin.

Kiinnostuitko aurinkoenergiasta?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää